Linkovi

Aktivisti: Najmanje 36 mrtvih u Idlibu


Pretraga ruševina u Idlibu posle današnjih vazdušnih napada
Pretraga ruševina u Idlibu posle današnjih vazdušnih napada

Sirijska opservatorija za ljudska prava i spasioci na severozapadu Sirije javljaju da je u vazduđšnim napadima, za koje se veruje da ih je izvala ruska vojska takođe povređeno više od 150 ljudi...

Najmanje 36 osoba je ubijeno u - kako se veruje - ruskim vazdušnim napadima na grad Idlib u severozapadnoj Siriji, koji je pod kontrolom pobunjenika, prenose spasilačke ekipe i Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Grupa sa sedištem u Londonu koja prati dešavanja u Siriji objavila je da su većina žrtava pripadnici pobunjeničke grupe Armija osvajača, koja se bori protiv snaga odanih predsedniku Bašaru al-Asadu. Međutim, prema izveštaju spasialaca u toj oblasti, u šest vazdušnih udara pogođeni su prometna pijaca, nekoliko vladinih zgrada i deo grada u kome se nalaze stambene zgrade i kuće.

U napadima je povređeno više od 150 ljudi, a neki od njih prebačeni su preko granice u bolnice u Turskoj.

U međuvremenu, grupa za zaštitu ljudskih prava sa sedištem u Njujorku "Hjuman rajts voč" (Hujman Rights Watch) optužila je rusku i sirijsku vojsku da "obimno koriste kasetne bombe" u ratu u Siriji, koji traje već skoro pet godina i u kojem je poginulo više od 200 hiljada ljudi.

XS
SM
MD
LG