Linkovi

Vučić: Spremni smo za dijalog sa Prištinom


Serbia Switzerland Bosnia Srebrenica
Serbia Switzerland Bosnia Srebrenica

Premijer Aleksandar Vučić održao je danas konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o raznim temama - od toga kako 90 odsto ne podržava reforme koje se sprovode, do formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu.

Otvaranjem teme o tome ko je i šta je u skladu sa kojim ustavom, otvara se ozbiljna i veoma opasna Pandorina kutija, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanje o poslednjim potezima Prištine u vezi sa Sporazumom o Zajednici srpskih opština, on je na konferenciji za novinare rekao da bi Priština htela da se ponovo otvori temu Zajednice srpskih opština, ali da je to za Srbiju gotova stvar.

"Srbija je spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom. Srbija je razgovarala, pregovarala i dogovorila sporazum o Zajednici srpskih opština – taj sporazum je potpisan i to je za nas završena stvar", poručio je Vučić.

Na današnjoj konferenciji za novinare Aleksandar Vučić je govorio i o rezultatima istraživanja javnog mnenja, koji pokazuju da se 90 odsto građana Srbije protivi reformama koje se sprovode.

Zbog toga se loše osećam, jer nema smisla da se to radi ako građani nisu za to, izjavio je Vučić.

"Vidim ja da je narod protiv reformi. Odlično ja to vidim. Naš narod misli da će nešto da nam padne sa neba, a da sve ostane isto. Ako tako narod misli, ja sam uvek spreman da izađem na crtu svima. I da izgubim, i da predam vlast"; rekao je premijer Srbije.

Vučić je dodao da je uveren da su živi službenici Ambasade Srbije u Tripoliju Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su oteti pre nekoliko dana. Uz konstataciju da tu ima čudnih stari, on je potvrdio da se vode razgovori o njihovom oslobađanju. Uveren sam da su živi, inače se ne bi vodili razgovori, izjavio je Vučić i dodao da neće da otkriva detalje o otmici dok se situacija ne reši.

XS
SM
MD
LG