Linkovi

Doček Nove godine širom Srbije


Doček Nove godine u Beogradu
Doček Nove godine u Beogradu

Nova godina je širom Srbije dočekana na gradskim trgovima, uz poznate estradne zvezde, u restoranima i kućama

Veselo je noćas bilo širom Srbije – 2014-ta dočekana je na gradskim trgovima, u restoranima, klubovima i po kućama, a vatrometi i petarde su označili ponoć i dolazak Nove godine.

Pred više od 50.000 ljudi, na organizovanom dočeku ispred Doma Narodne skupštine u centru Beograda zvezda večeri bila je Svetlana Ražnatović, u Novom Sadu su Bora Đorđević i Riblja čorba zabavljali okupljene. U Nišu su Boban Marković i grupa Galija bili zaduženi za dobro raspoloženje, u Kruševcu pevao Željko Joksimović, a i u drugim gradovima je organizovan doček 2014-te sa manje ili više poznatim estradnim zvezdama.

Novogodišnja noć je protekla bez većih incidenata, a prvoj bebi rođenoj u Beogradu u novoj godini premijer Srbije Ivica Dačić jutros je poklonio zlatnik. Reč je o devojčici, rođenoj minut posle ponoći carskim rezom, a beba i majka Gordana Zečević su dobro:

"Kako je zasijao vatromet – tog trenutka je izašla mala Sonja. Njen plač je obeležio taj trenutak i razneo se svuda po porodilištu", naveo je Srboljub Milićević, dežurni lekar.

Po običaju premijer Srbije je bio među najvrednijima u novogodišnjoj noći i prvom danu 2014-te: prvo je posetio komandno-operativni centar policije i radio vezom svim beogradskim policajcima čestitao je Novu godinu. Tokom dana Ivica Dačić je otvorio tradicionalnu manifestaciju Ulica Otvorenog srca, koja se već 26 godina održava u Svetogorskoj ulici u centru Beograda. Osim najmlađima, ovogodišnja Ulica otvorenog srca posvećena je najstarijim sugrađanima, u okviru akcije Fonda B 92 – Stari nisu stvari:

"Želim da na kraju ove godine možete da kažete da vam je ova godina bila najbolja. A pošto smo posvetili ovaj današnji dan i deci i starim osobama, naš cilj mora da bude da ima što više dece, i da budemo pažljivi prema onima koji su ceo život radili za nas malo mlađe", poručio je Dačić.

"Moramo da pazimo na svoju budućnost i da negujemo svoje bake i deke, i mame i tate, da budemo nežni i pažljivi prema njima. Jer ćemo time graditi to da i mi u budućnosti imamo takvu pažnju i brigu za sebe", saopštila je Ivana Dimić, direktorka Ateljea 212.

Dačić je izjavio da je važno da se reforme nastave u 2014. godini, kako bi krajem godine moglo da se radi na boljem životnom standardu i razvoju ekonomije. Premijer je građanima poručio da je potreban pomak u vrednosnom sistemu i najavio da će prva sednica sednica Vlade u 2014-toj biti održana prekosutra, 3. januara.
XS
SM
MD
LG