Linkovi

Saslušanje Miroslava Miškovića


Vlasnika "Delta holdinga" Miroslav Mišković
Vlasnika "Delta holdinga" Miroslav Mišković

Vlasti poručuju da je njegovim hapšenjem država pokazala da nema nedodirljivih a, opozicija zamera što se hapse protivnici SNS-a, a akcije najavljuju u medijima.

Privodjenje vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića i dalje je glavna tema u Srbiji.

Nakon što je jutros saslušan Marko Mišković, a tokom dana i vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković, večeras je u Tužilaštvu za organizovani kriminal počelo saslušanje i vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića. Povodom poslednjih hapšenja i istrage u slučaju Nibens grupe i privatizacije nekoliko putarskih preduzeća, ministar pravde Nikola Selaković je izjavio da je ovim slučajem dokazano da nema nedodirljivih i onih na koje se zakon ne odnosi, za šta je, po rečima Selakovića, bilo potrebno dosta hrabrosti i političke volje:

"Mislim da je ovo, kao što je rekao i komesar File, veliko ohrabrenje. Oni su rekli da je to veliko ohrabrenje za evropsku perspektivu Srbije, a ja ću, podržavajući tu njegovu izjavu, još reći da je ovo veliko ohrabrenje za građane Srbije, da njihova država nije mrtva."

Selaković je rekao i da će istraga dokazati da li je Mišković uputio zaista ozbiljne pretnje potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, ili se pak radi o rečima izrečenim u afektu. A hapšenje Miškovića je i dalje tema kojom se bave i poslanici u parlamentu. Milovan Drecun iz SNS-a je rekao da će u narednom periodu postati jasno da niko ne može da upravlja državom, ma koliko moćan kao pojedinac bio:

"Sva moć gospodina Miškovića se, čini mi se, slomila onog trenutka kada je privreden. I to će se dešavati u narednom periodu sa svima koji misle da će moći da upravljaju državom."

"Od juče se, potvrdilo se i pokazalo, da niko nije nedodirljiv, da niko ne može niti sme da bude iznad zakona, od juče država Srbija je počela da reaguje i radi posao", poručio je Meho Omerović iz SDPS-a.

Poslanica DS-a Nada Kolundžija je odbacila tvrdnje da je Mišković bio finansijer Demokratske stranke i dodala da u borbi protiv korupcije ne sme biti miljenika i zaštićenih i da to ne može biti politička igra osvete i kazne:

"Deo ovih istraga je započela još prethodna vlada i ono što bi trebalo da izrazimo kao zadovoljstvo jeste da ova vlada to nastavlja. Naravno, uz onu rezervu koju mnogi ovih dana ističu – da to ne sme biti borba jednog čoveka, već borba državnih institucija."

Sličan stav iznela je i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov – podržavajući načelno borbu protiv korupcije, ona je ocenila da neke stvari ostavljaju gorak ukus u privođenju Miškovića: pre svega to što se hapšenja najavljuju u medijima, kao i to što se ona odnose na protivnike SNS, kaže Jerkov.
XS
SM
MD
LG