Linkovi

Đilas ponovo gradonačelnik Beograda


(L-D) Aleksandar Šapić, Dragan Djilas i Božidar Djelić glasaju na početku sednice Skupštine Beograda
(L-D) Aleksandar Šapić, Dragan Djilas i Božidar Djelić glasaju na početku sednice Skupštine Beograda

Protiv izbora Dragana Đilasa bila je opozicija, a pre svih odbornici SNS-a i DSS-a.

Beograd je danas dobio novog-starog gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je poručio da će prioriteti u radu gradske vlasti biti dalji razvoj infrastrukture, ulaganje u poljoprivredu, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta.

Glasovima 63 od ukupno 110 odbornika Skupštine Beograda Dragan Đilas je danas ponovo izabran za gradonačelnika glavnog grada, dok je dosadašnja pomoćnica gradonačelnika Tatjana Pašić izabrana za zamenika gradonačelnika. Protiv izbora Đilasa bila je opozicija, a pre svih odbornici SNS-a i DSS-a.

Predstavljajući program rada za naredne četiri godine, Đilas je rekao da će prioriteti u radu gradske vlasti biti dalji razvoj infrastrukture, ulaganje u poljoprivredu, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta.

Završetkom mosta Zemun - Borča i obi-aznice, Beograd će, kako je rekao Đilas, dobiti prostor za dve velike privredne zone, što bi moglo da doprinese pokretanju proizvodnje i većem zapošljavanju. Novi-stari gradonačelnik je poručio i da je spreman da realizuje projekat Kancelarije za brze odgovore, za koji se zalagala Srpska napredna stranka:

"Još jedno veliko hvala svim odbornicima, hvala što se poštovali izraženu volju građana Srbije. Zahvaljujem se i svom protivkandidatu na ovim izborima, gospodinu Vučiću na normalnoj diskusiji koju smo imali juče. Verujem da će duh u današnjem parlamentu biti duh koji će krasiti grad Beograd u sledeće četiri godine."

Na jučerašnjoj sednici beogradske skupštine verifikovani mandati novih odbornika, a za predsednika Skupštine ponovo je izabran kandidat SPS-a Aleksandar Antić, koji je rekao da je zadovoljan što će Beograd i u naredne četiri godine voditi stranke i ljudi koji su dobili najveće poverenje Beograđana:

"Kada dve grupacije koje su četiri godine vodile Beograd nakon te četiri godine na izborima osvoje gotovo 60 procenata odborničkih mandata – potpuno je jasno kakvu su ocenu dali Beograđani i potpuno je jasno da su Beograđani dali novi mandat i jasnu poruku da treba nastaviti ono što je započeto."

A Gradonačelnik Beograda, koji je ujedno i zamenik predsednika Demokratske stranke je ocenio da nema razloga da se ne formira nova vlada Srbije, u kojoj će koalicija oko SPS-a dobiti veću odgovornost i više resora. Đilas je rekao da formiranje vlade treba da se završi što pre na principima koji su dogovoreni, i koji podrazumevaju da neće biti zamrzavanja plata i penzija i da će se voditi politika koja podrazumeva da će štedeti država, a ne građani.
XS
SM
MD
LG