Linkovi

Brajović kandidat za predsednika SDP


Kandidat za predsednika SDP Ivan Brajović (rtcg.me)
Kandidat za predsednika SDP Ivan Brajović (rtcg.me)

Aktuelni ministar saobraćaja biće protivkandidat dugodišnjem predsjedniku SDP-a Ranku Krivokapiću, a mnogi tvrde da ga podržava i koalicioni partner na vlasti – Demokratska partija socijalista.

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Ivan Brajović, danas je i zvanično predao kandidaturu za predsjednika te stranke.

Socijaldemokratska partija je već 15 godina koalicioni partner Đukanovićevog DPS-a, a za taj period izgradila je jaku partijsku infrastrukturu i počela da pokazuje prve znake samostalnog djelovanja i stavova, ponekad suprotstavljenih neprekisnovenoj Demokratskoj partiji socijalista.

Upravo zato, mnogi analitičari smatraju da je kandidatura Ivana Brajovića, bivšeg ministra policije, za novog partijskog šefa socijaldemokrata, zapravo pokušaj DPS-a da zadrži SDP u koaliciji, ali da nađe poželjnijeg i podobnijeg partnera na njenom čelu nego što je to aktuelni šef socijaldemokrata, predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić.

Ivan Brajović danas je uz značajnu medijsku pažnju predao kandidaturu za predjednika partije, a situacija na terenu govori da su njegove i Krivokapićeve šanse da ubuduće predvode SDP – podjednake.

"Predao sam i zvanično svoj program i kandidaturu za predsjednika SDP CG. Izražavam zadovoljstvo činjenicom da je danas Crna Gora na tom stepenu društvenog razvoja da se za čelnu funkciju u jednoj državotvornoj, autentičnoj i ozbiljnoj partiji, a takva svakako jeste SDP, takmiči više ozbiljnih kandidata", istakao je Brajović.

Uz Brajovića, tvrdi, stoje odbori SDP-a u Podgorici i Baru, gdje SDP ima najjače uporište, a slično je i na sjeveru Crne Gore, gdje ova stranka dobija najviše glasova onda kada samostalno nastupi na lokalnim izborima.

Ivan Brajović, koji je aktuelni ministar saobraćaja, pored rada na mnogim projektima, posebno izgradnji autoputa prema Srbiji, najavio je kakvo će biti obilježje njegovih aktivnosti u narednom periodu.

"Ne dnevno politikanstvo - nego ozbiljnost. Ne bombastične izjave -nego odgovornost. Ne svađe - nego odmjerenost – bio je jasan Brajović.

Hoće li Brajović pobijediti svog dugogodišnjeg partijskog šefa Ranka Krivokapića, kome u vlasti zamjeraju približavanje opoziciji i opstrukciju nekih privatizacionih projekata Đukanovićevog DPS-a, odgovor će dati Kongres SDP koji je zakazan za 3. jun.

XS
SM
MD
LG