Linkovi

Koncert za žrtve uragana Sendi


Pol Mekartni na koncertu u Njujorku
Pol Mekartni na koncertu u Njujorku

Samo od ulaznica i pokrovitelja prikupljeno je 30 miliona dolara, a gledaoci su zamoljeni da takođe daju priloge preko telefona ili interneta.

Neki od najpoznatijih svetskih muzičara su učestvovali u sinoćnjem višečasovnom dobrotvornom koncertu u Medison skver gardenu u Njujorku, u korist žrtava nedavnog uragana Sendi u državama Njujork i Nju Džerzi.

Koncert pod naslovom „12-12-12“, otvorio je Brus Springstin, koji se rodio u Nju Džerziju, da bi mu se pridružio „zemljak“ Džon Bon Džovi, izvođenjem klasičnog Springstinovog hita „Born to Run“.

Na koncertu koji su zahvaljujući televizijskom, radio i onlajn prenosu mogle da prate dve milijarde ljudi širom sveta, Pol Makartni je preuzeo ulogu pokojnog Kurta Kobejna u nekoj vrsti ponovog okupljanja grupe "Nirvana", dok je pevač britanskog benda "Koldplej" Kris Martin nastupio u duetu sa zvezdom grupe R.E.M. Majklom Stajpom.

Cena ulaznica za koncert na kojem su nastupili i Bili Džoel, Kanje Vest, Dajana Krol, Ališja Kiz, "Rolingstonsi", "Hu", Erik Klepton i Rodžer Voters, kretala se od 150 do 2.500 dolara. "Ovo je najveće okupljanje starih engleskih muzičara ikada u Medison skver gardenu. Ako u Londonu padne kiša, moraćete da dođete i pomognete nam", rekao je pevač "Stonsa" Mik Džeger.

Samo od ulaznica i pokrovitelja, prikupljeno je 30 miliona dolara, a gledaoci su zamoljeni da takođe daju priloge preko telefona ili interneta. U superoluji Sendi, koja je pogodila američku Istočnu obalu u oktobru, poginulo je više od stotinu ljudi, dok šteta premašuje 50 milijardi dolara....
XS
SM
MD
LG