Linkovi

Mašinovođa se ne seća nesreće


Spasilačke ekipe na mestu nesreće u Filadelfiji
Spasilačke ekipe na mestu nesreće u Filadelfiji

Broj žrtava železničke nesreće u Filadelfiji porastao je na osam, dok je mašinovođa Brendon Bostian saopštio da se ne seća incidenta

Istražitelji pokušavaju da utvrde zašto je putnički voz u Filadelfiji išao brzinom dvostruko većom od dozvoljene, pre nego što je iskočio iz šina, dok advokat mašinovođe tvrdi da je njegov klijent pretrpeo potres mozga tokom nesreće i da ne može da se seti šta se dogodilo.

Advokat Robert Gogin naveo je da 32-ogodišnji Brendon Bostian iz Njujorka nije pričao mobilnim telefonom u vreme nesreće i da nije koristio drogu ili pio alkohol. “Seća se da je upravljao vozom i da se kretao prema tom području, ali se apsolutno ne seća incidenta ili nečeg neoubičajnog”, rekao je Gogin televiziji Ej-Bi-Si.

Nacionalni odbor za bezbednost u saobraćaju saopštio je da je Amtrakov voz ušao u krivinu, gde je ograničenje bilo 80 kilometara na sat, brzinom od 170 kilometara na sat.

Gradonačelnik Filadefije Majkl Nater rekao je danas novinarima da ni jedna razumna osoba ne može da misli da je u redu da voz putuje takvom brzinom kakva je zabeležena na crnoj kurtiji, koja sadrži ključne informacije planiranog puta od Vašingtona do Njujorka.

Nater je naveo da je još jedno telo izvučeno iz olupine, čime je broj žrtava porastao na osam, dok je 200 povređeno, od kojih je nekoliko u kritičnom stanju. Takođe je naglasio da vlasti sada veruju da imaju informacije o svih 243 putnika i članova posade. U bolnici se i dalje nalazi 43 povređenih.

XS
SM
MD
LG