Linkovi

Štefanek doneo prvo zlato Srbiji u Riju


Davor Štefanek slavi posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju
Davor Štefanek slavi posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju

Jedanaesti dan na Letnjim olimpijskim igreama u Rio de Žaneiru bio je do sada najuspešniji za sportiste iz Srbije i Crne Gore, a zahvaljujući rvaču Davoru Štefaneku, Srbija je obezbedila prvu medalju i to zlatnu.

Štefanek je u kategoriji do 66 kg u finalu pobedio Migrana Artujunjana iz Jermenije, odnosno borba je završena nerešeno 1-1, ali je Štefanek poslednji osvojio poen što mu je donelo najsjajnije odličje. Srpski predstavnik je u prethodno u četvrtfinalu pobedio i zvaničnog svetskog prvaka Nemaca Franka Šteblera.

U ekipnim sportovima, plasman u polufinale obezbedili su košarkašice Srbije i vaterpolisti Srbije i Crne Gore. Košarkašice Srbije su u dramatičnoj završnici iznenadile trenutno drugu reprezentaciju na svetskoj rang-listi - Australiju i u polufinalu ih čeka duel sa Španijom, koja je košam u poslednjoj sekundi pobedila Tursku - 64:62.

U vaterpolu, najpre je Crna Gora posle izvođenja peteraca pobedila selekciju Mađarske 13:11, u regularnom toku meča bilo je 9:9, a zatim je Srbija eliminisala Španiju - 10:7. Bila je to ubedljivo najbolja partija na Igrama za izabranike Dejana Savića, koji su u grupi završili kao četvrti, baš kao i Crna Gora u svojoj grupi.

Crna Gora će u polufinalu igrati protiv olimpijskog šampiona Hrvatske, koja je eliminisala domaćina Brazil, dok Srbiju čeka duel sa Italijm, koja je bila bolja od Grčke.

Do kraja dana, odbojkašice Srbije igraju četvrtfinale protiv selekcije Rusije, zvaničnih evropskih šampionki. Kasnije večeras, na Olimpijskom stadionu zvanična evropska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović počinje takmičenje u kvalifikacionoj grupi A.

XS
SM
MD
LG