Linkovi

Antonov: Moskva neće nikoga napasti


Ministri odbrane NATO-a odlučili u Briselu da zadrže sankcije Moskvi dok se primirje u Ukrajini u potpunosti ne sprovede
Ministri odbrane NATO-a odlučili u Briselu da zadrže sankcije Moskvi dok se primirje u Ukrajini u potpunosti ne sprovede

Zamenik ruskog ministra odbrane, Anatolij Antonov, izjavio je kako Moskva ne želi konfrontaciju sa NATO-om.

Ruska novinska agencija Interfaks javlja da je zamenik ruskog ministra odbrane, Anatolij Antonov to izjavio u Moskvi na brifingu za strane vojne atašee, u komentaru povodom rezultata opsežne inspekcije borbene spremnosti ruskih oružanih snaga. On je prisutnima takođe ponovio da Rusija "neće nikoga napasti".

Odnosi Rusije sa Zapadom su na najnižem nivou zbog ruske aneksije Krima pre godinu dana i podrške koju Moskve pruža pro-ruskim separatistima u istočnoj Ukrajini.

Lideri Evropske unije, koji su se u četvrtak i petak sastali u Briselu, složili su se da ekonomske sankcije Rusiji ostanu na snazi sve dok se u potpunosti ne počne sa primenom sporazuma o prekidu vatre u istočnoj Ukrajini, koji je Rusija potpisala u Minsku.

U medjuvremenu, ruski ambasador u Danskoj, Mihail Vanin je danas komentarisao da će danski brodovi postati ruske mete ukoliko se ta zemlja priključi raketnom odbrambenom sistemu NATO-a.

Danski ministar spoljnih poslova, Martin Lidegard gnevno je odgovorio da su takvi komentari "neprihvatljivi" i da je Vanin "otišao predaleko" kada je rekao da "će svi koji se pridruže" odbrambenom štitu "ubuduće biti meta ruskih balističkih projektila".

XS
SM
MD
LG