Linkovi

Potraga za žrtvama avionske nesreće


Indonežanski vojnici na mapi proučavaju lokaciju gde se srušio ruski avion
Indonežanski vojnici na mapi proučavaju lokaciju gde se srušio ruski avion

Prema poslednjim izveštajima indonežanskih spasilačkih timova, nekoliko tela je pronađeno u blizini olupine ruskog aviona, koji je juče, tokom promotivnog leta, udario u planinu južno od Džakarte.

Spasilačka misija će se nastaviti, navode zvaničnici upozoravajući da gotovo da nema šanse da ima preživelih među 50-ak putnika ruskog super džeta, Suhoj, koji je u sredu nestao sa radara. Predsednik Indonezije, Susilo Bambang Judhojono izjavio je da je olupina aviona locirana danas u blizini litice na planini Salak, ugašenog vulkana južno od prestonice, Džakarte.

“Izdao sam nalog nadležnim službama da preduzmu sve neophodne mere za sprovođenje pretrage i akcije spašavanja. Ne znamo šta se dogodilo, tako da je potraga za preživelima trenutno prioritet. Nadam se da će uskoro biti obavljena puna istraga, ali za sada ne mogu da vas informišem o uzroku nesreće”.

Članovi porodica nestalih i njihovi prijatelji, okupljeni na aerodromu u Džakarti teško su primili vest da su pronađeni ostaci aviona.

“Pokušao sam da ga pozovem ali nisam uspostavio vezu, tako da sam se nadao da je negde u avionu. Sada kada su se pojavile dodatne informacije, čak i ako su to samo slike, još uvek se nadam da će preživeti”.

Loši vremenski uslovi otežali su potragu za avionom, koji je poleteo sa aerodroma Halim u Džakarti u sredu, nekoliko minuta posle 14 časova po lokalnom vremenu. Taj drugi promotivni let aviona sa 100 sedišta, trebalo je da traje manje od sat vremena. Ubrzo po poletanju, kada je dospeo do udaljene oblasti, Bogor, avion je nestao sa radara.

XS
SM
MD
LG