Linkovi

Rodman čestitao rodjendan Kim Džong Unu


APTOPIX North Korea Rodman
APTOPIX North Korea Rodman

Bivši profesionalni NBA košarkaš, koji se nalazi u poseti Pjongjangu, otpevao je rodjedansku pesmu lideru Severne Koreje pre prijateljske košarkaške utakmice.

Nekadašnji američki profesionalni košarkaš Denis Rodman otpevao je rođendansku pesmu lideru Severne Koreje Kim Džong Unu, pre prijateljske košarkaške utakmice u Pjongjangu.

Rodman i još neki bivši NBA košarkaši nalaze se u poseti izolovanoj siromašnoj zemlji u sklopu akcije koju je Rodman nazvao "košarkaškom diplomatijom", a koju u SAD oštro kritikuju.

Oko 14 hiljada posetilaca okupilo se u hali u Pjongjangu da posmatra prijateljsku utakmicu u kojoj su u prvom poluvremenu Amerikanci igrali protiv Koreanaca, ali su se onda podelili i u drugom nastupili u pomešanim sastavima. Kim je zajedno sa suprugom i drugim visokim zvaničnicima posmatrao utakmicu iz specijalne lože kojoj strani mediji nisu imali pristup.

Rodman je branio svoj odlazak u Pjongjang rekavši da nastoji da "otvori vrata" prema Severnoj Koreji. Višestruki NBA šampion naglasio je da nije njegov posao da se bavi političkim pitanjima sa Kimom, koga je nekoliko puta nazvao "dobrim momkom" i svojim "doživotnim prijateljem". I Stejt Department i Bela kuća nekoliko puta su naglasili da Rodmanova poseta Pjongjangu nije korisna i da je zvanični Vašington ne odobrava.
XS
SM
MD
LG