Linkovi

Druga debata - Tramp na udaru


Učesnici druge debate republikanskih predsedničkih pretendenata
Učesnici druge debate republikanskih predsedničkih pretendenata

Republikanski favorit, milijarder Donald Tramp bio je izložen brojnim kritikama ostalih pretendenata za republikanskog predsedničkog kandidata tokom sinoćnje druge debate

I dok je predsednički avion Ronalda Regana bio izložen iza podijuma na kojem su stajali republikanski kandidati, Donald Tramp je pokušavao da se odbrani, kao što je to bio slučaj u razmeni gledišta sa senatorom Rendom Polom iz Kentakija.

“Taj njegov otrovni stil, da napada ljude povodom njihovog izgleda: nizak, visok, debeo, ružan. Gospode, to se dešava u srednjoj školi. Zar nismo iznad toga? Zar ne bismo bili svi pomalo bili zabrinuti da takav neko bude zadužen za nuklearni arsenal?”, rekao je Rend Pol.

“Nikada ga nisam napao povodom njegovog izgleda, a verujte mi da ima dosta materijala za to. Mogu toliko da vam kažem”, odgovorio je Donald Tramp.

U više navrata došlo je do sukoba između Trampa i bivšeg guvernera Floride Džeba Buša. Jedan je bio povodom iranskog nuklearnog sporazuma i rata u Iraku.

Nedostatak rasuđivanja i razumevanja povodom toga kako svet funkcioniše je zbilja opasan u ovo doba. Znači li to da ste vi prosudili da je Hilari Klinton bolji pregovarač ili da bi mogla da postigne bolji sporazum sa Iranom”, kazao je Džeb Buš.

“A administracija vašeg brata nam je dala Baraka Obamu, jer je bila toliko katastrofalna tokom poslednja tri meseca da ni Abraham Linkoln ne bi mogao da pobedi”, istakao je Donald Tramp.

“Znate šta, kad je reč o mom bratu, jedna stva je izvesna. Sa njim smo bili bezbedni”, odgovorio je Džeb Buš.

U debati je takođe učestvovala jedina žena u trci, bivša izvršna direktorka “Hjulit Pakarda” Karli Fjorina, kojoj je postavljeno pitanje povodom nedavnog uvredljivog komenatara Donalda Trampa, na račun njenog izgleda.

“Mislim da su žene širom zemlje vrlo jasno čule šta je gospodin Tramp rekao”, navela je Karli Fjorina.

“Mislim da ona ima lepo lice i da je lepa žena”, rekao je Donald Tramp.

Neki od drugih pretendenata su smatrali da je bilo previše ružnih razmena.

Mislim da oni koji u svojim kućama širom zemlje gledaju debatu žele da znaju šta ćemo da učinimo da dovedemo zemlju u red”, smatra Džon Kejsik.

Većina takmičara kritikovala je sporazum sa Iranom, koji je postigla administracija predsednika Obame.

Ako ja budem izabran za predsednika, već prvog dana na položaju ću iscepati taj katastrofalni nuklearni sporazum sa Iranom”, Istakao je Ted Kruz.

Međutim, Džeb Buš i Rend Pol su rekli da neće pocepati sporazum, a Pol je upozorio da ne bi trebalo slati američke trupe u Siriju ili nazad u Irak, u cilju borbe protiv Islamske države.

Uvek ćete imati nekog Buša ili Klintona, ako želite da ponovo ratujete u Iraku”.

Od ostalih pretendanata u debate su učestvovali senator sa Floride Marko Rubio, bivši guverner Arkanzasa Majk Hakabi, guverner Viskonsina Skot Voker i neurohirurg Ben Karson, još jedan politički autsajder koji stiče sve veću popularnost.

XS
SM
MD
LG