Linkovi

Debata pred izbore u Južnoj Karolini


Debata pred izbore u Južnoj Karolini
Debata pred izbore u Južnoj Karolini

Preostali pretendenti za predsedničku nominaciju Republikanske stranke iskoristili su sinoćnju debatu u Južnoj Karolini da združeno napadnu favorita Mita Romnija, svega nekoliko dana pre narednih primarnih izbora u toj državi.

Bivši predsednik Predstavničkog doma Njut Gingrič, optužio je Romnijevu bivšu investicionu kompaniju, „Bein kapital“, da je određen broj kompanija dovela do bankrostva i izazvala gubitak velikog broja radnih mesta. Guverner Teksasa, Rik Peri, zatražio je da Romni javno objavi podatke o plaćanju poreza, kao što je to učinio sam Peri, kako bi birači na osnovu tih podataka mogli da donesu odluku pre nego što budu glasali.

Romni je branio svoj rad u pomenutoj investicionoj firmi, objasnivši da neke kompanije u koje je investirao jesu propale, ali da su druge postigle uspeh. On je istakao da je njegovo iskustvo u preuzimanju firmi koje su zapale u teškoće i njihovog preokretanja u uspešne poduhvate - dokazuje da je u stanju da preokrene i smer posustale američke ekonomije.

XS
SM
MD
LG