Linkovi

Raste broj žrtava železničke nesreće u Indiji


Povredjena putnica i njen sin leče se u bonlici u Kanpuru
Povredjena putnica i njen sin leče se u bonlici u Kanpuru

Bilans žrtava jučerašnje železničke nesreće u Indiji povećao se na 142-oje, pošto su spasilačke ekipe okončale svoju potragu, uz upozorenje da je još tela verovatno zarobljeno unutar vagona voza, koji je iskočio iz šina.

Spasioci i dobrovoljci izvukli su više od 220 osoba iz olupine putničkog voza, koji je juče iskočio iz đina na relaciji između gradova Indore i Patna, u ruralnoj oblasti države Utar Pradeš na severu zemlje. Više od 75 povređenih bili su u kritičnom stanju. Još se ne zna uzrok iskakanja iz šina voza sa 14 vagona, a premijer Indije Narendra Modi izrazio je saučešće žrtvama preko svog tviter naloga.

Ministar za železnice Sureš Prabu obratio se gnevnoj grupi zakonodavaca u donjem domu parla,menta i obećao temeljnu istragu. veruje se da je u vozu bilo više od 2.000 ljudi, ali pošto su mnogi putovali bez rezervisanih mesta, a neki čak i bez kupljenih karata, vrlo je teško utvrditi tačan broj putnika. Indija ima jednu od najvećih železničkih mreža na svetu, ali je ološe finansirana i smrtonosne nesreće poput ove dešavaju se relativno često.

XS
SM
MD
LG