Linkovi

Policija: Lohti i ostali izmislili pljačku


Američki plivači Gunar Benc i Džek Konger na aerodromu u BraziluJ
Američki plivači Gunar Benc i Džek Konger na aerodromu u BraziluJ

Brazilska policija saopštila je da su američki plivač Rajan Lohti i trojica njegovih kolega iz američkog tima izmislili priču o tome da su ih opljačkali naoružani napadači, već da su njih četvorica napravi materijalnu štetu na jednoj benzinskoj pumpi u Riju.

Lohti i njegove kolege iz tima Džejms Fejgen, Džek Konger i Ganer Benc zaustavili su se na benzinskoj pumpi rano ujutro kada su se vraćali u Olimpijsko selo, navodi policija, uz tvrdnju da su američki plivači polomili vrata od kupatila koja su bila zaključana i sukobili se sa čuvarom koji je inistirao da plate štetu koju su napravili. Čuvar je i uperio pištolj na američke plivače što, prema navodima šefa brazilske policije, nije prekomerna upotreba sile.

Organizatori Igara u Riju branili su američke plivače. "Dajmo drugu šansu ovim mocima, koji su se borili za medalje pod ogromnim pritiskom... Malo su preterali sa zabavom, napravili grešku, ali život ide dalje", izjavio je portparol igara Mario Andrada.

Dvojica članova američkog plivačkog tima u Riju - Ganar Benc i Džek Konger, juče su pokušali da otputuju nazad u SAD, ali su ih brazilske vlasti sprečile i privele na Međunarodnom aerodromu u Riju, potvrdio je Olimpijski komitet SAD.

Plivači su kasnije pušteni, ali pod uslovom da nastave da sarađuju u istrazi i neće im biti dozvoljeno da napuste zemlju dok ne budu dalje razgovarali sa policijom. Lohti je već ranije otputovao u SAD, dok je Fejgen i dalje u Brazilu i pridružiće se Kongeru i Bencu u davanju izjave policiji.

XS
SM
MD
LG