Linkovi

Putin: Bezbednost u Sočiju prioritet


Ruski predsednik odgovara na pitanja novinara 19. januar, 2014.
Ruski predsednik odgovara na pitanja novinara 19. januar, 2014.

Ruski lider je u intervjuu za program "Ove nedelje" mreže ABC odlučno govorio o masovnim bezbednosnim pripremama u Sočiju i oko tog grada.

Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da će njegova zemlja „učiniti sve što je potrebno“ da osigura bezbednost na predstojećoj Olimpijadi u Sočiju. Saradnik Glasa Amerike Majkl Bouman izveštava da je ruski predsednik to izjavo manje od tri nedelje pre početka Zimske Olimpijade u jeku daljih terorističkih pretnji njegovoj zemlji.

Ruski lider je u intervjuu za program "Ove nedelje" mreže ABC, odlučno govorio o masovnim bezbednosnim pripremama u Sočiju i oko tog grada.

Američki Stejt department je izdao upozorenje Amerikancima koji planriaju da prisustvuju Olimpijskim igrama, rekavši da taj dogadjaj predstavlja „atraktivnu metu za teroriste“. Prošlog meseca bombaš samobuica je sproveo smrtonosni napad u Volgogradu, oko 650 kilometara severno od Sočija.

Putin je rekao da su bezbednosne operacije proširene i van Olimpijade i dodao kako se vodi računa da rigorozne bezbednosne operacije ne poremete Olimpijske igre.

Na pitanje o ruskom zakonu čija su meta homoseksualci, Putin je ustvrdio da svako u njegovoj zemlji ima podjednaka prava. Ruski predsednik je opisao tretman pripadnika gej zajednice u Rusiji kao „mekši“ od onoga u drugim zemljama gde homoseksualnost predstavlja kršenje zakona. On je istakao da Rusija ne kritikuje zakone drugih zemalja i da ruski zakon zaslužuje isto poštovanje od strane medjunarodne zajednice.
XS
SM
MD
LG