Linkovi

Prva američka sudija muslimanka pronađena mrtva u reci Hadson


Šeila Abdus Salam, sudija Apelacionog suda, govori tokom procesa 1. juna 2016. u Albaniju, država Njujork. (AP Photo/Hans Pennink)
Šeila Abdus Salam, sudija Apelacionog suda, govori tokom procesa 1. juna 2016. u Albaniju, država Njujork. (AP Photo/Hans Pennink)

Tamnoputa pravnica, koja je postala prva muslimanka koja je služila kao sudija u SAD, pronađena je mrtva u vodi njujorške reke Hadson u sredu, saopštila je policija.

Šeila Abdus Salam, 65-ogodišnja sudija njujorškog najvišeg suda, pronađena je kako pluta pored zapadnog dela Menhetna oko 1.45 sati po lokalnom vremenu, saopštio je portparol policije.

Policija je izvukla potpuno odeveno telo Abdus-Salemove iz vode i na licu mesta je ustanovljena njena smrt. Njena porodica identifikovala je telo i biće obavljena autopsija, kako bi se utvrdio uzrok smrti, rekao je portparol.

Abdus-Salam, rođena u Vašingtonu DC, postala je prva Afroamerikanka koja je postavljena za sudiju Apelacionog suda kada je guverner Mario Kumo, demokrata, proglasio za sudiju visokog suda 2013. godine.

Prema Prinston enciklopediji američke političke istorije, Abdus-Salam je bila prva muslimanka koja je služila kao sudija u SAD.

Citirajući anonimni izvor, Njujork post javio je da je prijavljen nestanak Abdus-Salamove iz njenog doma ranije u sredu. Pokušaji da se stupi u kontakt sa njenom porodicom nisu imali uspeha.

XS
SM
MD
LG