Linkovi

Protesti protiv Trampa na Dan predsednika


Demonstracije protiv predsednika Trampa u Los Anđelesu
Demonstracije protiv predsednika Trampa u Los Anđelesu

Hiljade demonstranata širom SAD izašle su na ulice iskazujući protivljenje Trampovoj administraciji dok se u Americi obeležava praznik – Dan predsednika.

Na protestima nazvanim “Nije moj predsednik”, demonstranti su izražavali podršku imigrantima, muslimanima, crncima, LGBT populaciji i siromašnim Amerikancima. Događaji su organizovani od Bostona do Sijetla, a na spisku na Fejsbuk stranici pokreta “Nije moj predsednik” nalazi se se najmanje 30 gradova, u kojima su planirani protestni skupovi.

Mnogi studenti, prosvetni radnici i vladini službenici danas imaju slobodan dan pošto je Dan predsednika - federalni praznik. U Bostonu su održani protesti u znak podrške naučnicima. Demonstranti od kojih su neki nosili bele laboratorijske mantile držali su transparente – “Nauka je važna” i “Učinimo Ameriku ponovo pametnom”.

U Čikagu su se u nedelju stotine ljudi okupile kod Trampove kule, držeći transparente na engleskom, arapskom i španskom jeziku, pozivajući na otpor imigracionoj politici predsednika Trampa.

XS
SM
MD
LG