Linkovi

SNS traži vanredne izbore


SNS traži vanredne izbore
SNS traži vanredne izbore

Srpska napredna stranka i pridružene opozicione stranke održale su miting u centru Beograda sa zahtevom za raspisivanje vanrednih izbora.

Uz ocenu da su za teško stanje u državi krive stranke vladajuće koalicije, lideri Srpske napredne stranke i nekoliko manjih stranaka zatražili su danas, sa mitinga u centru Beograda, raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Pod sloganom “Izbori se za promene”, opozicioni prvaci su pred više desetina hiljada okupljenih građana optužili stranke na vlasti za korupciju, kriminal, rasprodaju Srbije, neispunjena obećanja i dramatičnu socijalno-ekonomsku situaciju:

"Ono što vi tražite od nas sada ćemo mi da ispunjavamo. Dajte nam dva meseca koja mi dajemo njima da raspišu vanredne parlamentarne izbore, ako ne budu hteli da o tome razgovaramo, ako siledžije nastave da se ponašaju kao do sada, u aprilu ćete me zateći ovde na asfaltu. Sedeću na stiroporu da se ne prehladim, a vi ponesite po jedno parče stiropora ako hoćete da mi se pridružite", poručio je predsednik Srpske napredne stranke, Tomislav Nikolić.

Izbori ili ulični protesti
Izbori ili ulični protesti

"Samo tražimo, ne da se sklanjaju sa vlasti, već samo da raspišu izbore i da se ovo pretoči u glasove, da ih konačno smenimo. Ako to ne budu imali razuma da čuju u naredna dva meseca pozvaćemo vas ponovo. A onda se nećemo sklanjati sa beogradskih ulica dok ne odu", istakao je zamenik predsednika SNS, Aleksandar Vučić.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić se javno „odrekao" dojučerašnjeg koalicionog parnera Vojislava Koštunice, i istakao da Srbija neće ni ovu vladu, ni DS ni DSS, već naprednjake i novog vođu - lidera SNS.

"Mi hoćemo u Evropu, mi saradnju sa svima, mi smo jedan miroljubiv narod, radan narod. I zato smo došli da im to danas saopštimo. Ali, nećemo lopovluk, nećemo krađe, nećemo prevare. Nećemo da uništimo jedinu državu koju imamo."

Građanima su se obratili i Milanka Karić iz Pokreta snaga Srbije, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i članica Predsedništva SNS Jorgovanka Tabaković.

Miting je protekao mirno, obezbeđivalo ga je 8.000 policajaca i 2.000 pristalica SNS, a zanimljivo je i da su poruke sa mitinga bile dostupne i gluvonemima, budući da je prevodilac na bini govore lidera opozicije prevodio na gestovni jezik.

XS
SM
MD
LG