Linkovi

“Protest protiv diktature” u Beogradu, Novom Sadu i Nišu


Protesti u Beogradu
Protesti u Beogradu

Više hiljada ljudi protestovalo je ispred Skupštine Srbije, nakon što je preko Fejsbuk grupe "Protest protiv diktature" upućen poziv na protest, javlja Fonet.

Okupljeni nisu nosili stranačka obeležja. Palili su baklje, duvali u pištaljke I nosili transparente na kojima je pisalo “Protiv nenormalnog”, a čulo se I uvredljivo skandiranje na račun premijera, prenosi Fonet.

U jednom trenutku grupa demonstranata probila je ogradu ispred Skupštine i počela da baca plastične flaše i jaja prema zgradi.

Na početku protesta zgradu Skupštine i Predsedništva Srbije obezbeđivao je manji broj policajaca, a nešto kasnije je stigla jedinica Žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracija.

Do većih incidenata ipak nije došlo, jer su okupljeni formirali kolonu i krenuli u šetnju prema Terazijama i Trgu republike, odakle su otišli do zgrade Radio televizije Srbije.

Demonstranti su se potom uputili prema Vladi Srbije, gde je prema zgradi poletelo nekoliko jaja, da bi kolona potom stigla do sedišta Republičke izborne komisije u Ulici kralja Milana.

Učesnici protesta su se na kraju vratili na mesto na kome je skup počeo - ispred Skupštine Srbije, a na kraju je saopšteno da će protest sutra biti nastavljen.

Slični protesti večeras su održani u Novom Sadu i Nišu, gde je protestovalo nekoliko stotina ljudi.

XS
SM
MD
LG