Linkovi

Ambasada SAD u Podgorici: Mogući sukobi tokom protesta


US Embasy in Podgorica
US Embasy in Podgorica

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država obavijestila je svoje državljane u Crnoj Gori da će u Podgorici u nedjelju u 18 sati početi protesti opozicije, na kojima može doći do sukoba i savjetovala im dodatni oprez.

Članovi nekih opozicionih partija u znak prostesta protiv Vlade okupiće se ispred zgrade Skupštine Crne Gore, koja se nalazi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, između Bulevara Stanka Dragojevića i Njegoševe ulice.

Iako su najavljeni mirni protesti mogući su sukobi koji mogu eskalirati u nasilje.

Američka ambasada savjetuje svojim državljanima da izbjegavaju područja gdje će biti protesti, kao i da budu oprezniji ukoliko budu u blizini mjesta gdje će biti velikih skupova, protesta ili demonstracija, stoji u upozorenju Ambasade SAD u Crnoj Gori.

Navodi se i da "neki medijski izvještaji nagovještavaju da se slični protesti mogu očekivati i u drugim crnogorskim gradovima", ali o tome za sada nema detaljnijih informacija".

Ambasada SAD preporučuje i izbjegavanje nepotrebnog putovanja kroz Crnu Goru na dan protesta.

"Provjerite lične bezbjednosne planove, budite svjesni svog okruženja, uključujući i lokalne događaje i pratite vijesti lokalnih stanica. Budite oprezni i preduzmite odgovarajuće korake kako biste poboljšali ličnu sigurnost i pratite instrukcije lokalnih vlasti", poručeno je iz ambasade SAD-a u Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG