Linkovi

Odlazak Džejmsa Bonda - preminuo Rodžer Mur


Britanski glumac Rodžer Mur, najpoznatiji po ulozi agenta 007 Džejmsa Bonda, preminuo je u 90. godini života.

U saopštenju Murove dece, navodi se da "sa tugom u srcu žele da obaveste javnost da je njihov voljeni otac, ser Rodžer Mur, preminuo u Švajcarskoj, posle kratke i hrabre borbe s rakom.

"Ljubav kojom je bio okružen do poslednjeg dana bila je toliko velika da se ne može izmeriti rečima", dodaje se u saopštenju, u kojem se takođe navodi da će prema Murovoj želji, privatna sahrana biti obavljena u Monaku.

Mur je stekao slavu tumačeći tajnog agenta Džejmsa Bonda u sedam filmova, objavljenih između 1973. i 1985. godine, među kojima su "Živi i pusti druge da umru" i "Špijun koji me (je) voleo".

Mur je takođe bio jedan od ambasadora UNICEF-a sa najdužim stažom, a ogranak te organizacije u Velikoj Britaniji mu je 2012. godine dodelio nagradu za životno delo, koja je kasnije dobila njegovo ime.

"Odlaskom ser Rodžera Mura, svet je izgubio jednog od svojih najvećih zaštitnika dece - a cela UNICEF-ova porodica izgubila je velikog prijatelja", saopštio je izvršni direktor Dečijeg fonda Ujedinjenih nacija Entoni Lejk.

XS
SM
MD
LG