Linkovi

Pajović: SDP prevario javnost


Darko Pajović, lider Pozitivne Crne Gore
Darko Pajović, lider Pozitivne Crne Gore

Lider Pozitivne Crne Gore je kazao da se neistinama ne može sakriti činjenica da se SDP nakon najava o promjenama ponizno vratio Milu Đukanoviću.

Dogovor postignut prošlog vikenda o konstituisanju lokalne vlasti u Podgorici koga su postigli DPS premijera Mila Đukanovića i Socijal-demokratske partije, iznenadio je mnoge, a posebno koalicionog partnera SDP-a sa lokalnih izbora, Pozitivnu Crnu Goru.

Lider Pozitivne Crne Gore, koja je na majskim lokalnim izborima u Podgorici nastupila u koaliciji sa strankom vlasti, SDP-om, Darko Pajović rekao je danas da su SDP i njen predsjednik Ranko Krivokapić prevarili birače opozicije, koalicione partnere i cijelu crnogorsku javnost, pa i sebe.

On je kazao da se neistinama ne može sakriti činjenica da se SDP nakon najava o promjenama ponizno vratio Milu Đukanoviću.

Đukanović, pak, sada tvrdi da će se o svim važnim državno-političkim prioritetima morati usaglasiti sa svima, a posebno sa koalicionim partnerom.

Podsjetimo, na majskim izborima u Glavnom gradu, Đukanovićev DPS od 59 mandata osvojio je 29, što znači da mu je za formiranje vlasti bio potreban samo još jedan odbornik. Pronašao ga je u redovima koalicionog partnera sa državnog nivoa SDP-a čije objašnjenje o raskidu predizborne koalicije ELP sa Pozitivnom mnogima djeluje kao prevara birača:

“Nismo prevarili birače. Nismo mi krivi za nemogućnost opstanka ELP, nismo izazvali sukobe u Pozitivnoj i nismo mogli uticati na nosioca liste ELP (Dragana Bogojevića) da istraje u svom konceptu. Takođe, nismo mogli dobiti podršku za manjinsku upravu”, kazao je Krivokapić.

On je podsjetio da su članovi SDP-a u Podgorici prije tri godine napustili fotelje i koaliciju sa DPS-om, poštujući principe, kao i da će to ponovo uraditi, ako ne bude ostvarivan dogovor.

Analitičari, pak, tvrde da je time što je Socijaldemokratskoj partiji u Podgorici dala oko 20 odsto vlasti, iako u lokalnom parlamentu ima samo dva odbornika, Demokratska partija socijalista dugoročno vezala za sebe stranku Ranka Krivokapića.

Dogovor DPS-a i SDP-a u Podgorici, ‘povukao’ je za sobom i odluku o koaliciji ove dvije stranke u Baru, Bijelom Polju i Pljevljima, opštinama u kojima je lokalna vlast zavisila od ishoda pregovora u Glavnom gradu.

XS
SM
MD
LG