Linkovi

Požar u noćnom klubu u Bukureštu - 27 mrtvih


Radnici hitne pomoći iznose jednog od povređenih u noćnom klubu "Kolektiv" ispred bolnice u Bukureštu
Radnici hitne pomoći iznose jednog od povređenih u noćnom klubu "Kolektiv" ispred bolnice u Bukureštu

Prema navodima policije više od 140 osoba prebačeno u bolnicu, zbog opekotina i gušenja od dima, zadobijenih u incidentu u klubu "Kolektiv" za vreme koncerta grupe "Goodbuy to Gravity"...

Najmanje 27 osoba stradalo je u požaru tokom sinoćnjeg rok koncerta u jednom noćnom klubu u Bukureštu. Vlasti su saopšile da se radi o najvećoj nesreći te vrste u istoriji Rumunije.

Prema navodima policije više od 140 osoba prebačeno je u bolnicu, zbog opekotina i gušenja od dima, zadobijenih u incidentu u klubu "Kolektiv" za vreme koncerta grupe "Goodbuy to Gravity". Ukupno je povređeno više od 180 ljudi.

Prema preliminarnim izveštajima požar je izazvao vatromet korišćen za vreme nastupa, zbog kojeg je došlo do paljenja tavanice, ali se kasnije ispostavilo da za to ne postoje dokazi. Kada je vatra počela da se širi, nastala je panika među nekoliko stotina prisutnih, uglavnom mladih odraslih osoba, tako da su neki povređeni u stampedu, dok su pokušavali da izađu na jedna jedina izlazna vrata.

Predsednik Rumunije Klaus Johanis izjavio je da je šokiran i nazvao tragediju "veoma tužnim trenutkom za naciju".

Policija je počela istragu.

Vatra odnela 15 života na Filipinima

Otprilike u isto vreme, s tim što je na jugu Filipina to bilo duboko u noć, pred zoru, došlo je do požara na jednoj pijaci.

U toj tragediji stradalo je najmanje 15 osoba, od čega šestoro dece, a policija navodi i da je povređeno najmanje 13 prodavaca u gradu Zamboanga.

Prema preliminarnim izveštajima požar je nastao kada su varnice sa strujnih vodava, koji su se nalazili nisko, zahvatili tende iznad tezgi, posle čega se vatra raširila na robu.

XS
SM
MD
LG