Linkovi

Potera za napadačem iz Tel Aviva


Izraelski vojnici tragaju za napadačem blizu mesta pucnjave uTel Avivu
Izraelski vojnici tragaju za napadačem blizu mesta pucnjave uTel Avivu

Izraelska policija pokrenula je sveobuhvatnu potragu za naoružanim napadačem koji je otvorio vatru ispred restorana u Tel Avivu i usmrtio dve i ranio najmanje 7 osoba.

Motiv napada i dalje je nepoznat, a rođaci napadača identifikovali su kao izraelskog Arapina.

Portparol izraelske policije Miki Rozenfeld izjavio je za francusku agenciju da postoji snažna mogućnost da je to bio teroristički napad ali da nisu utvrđeni kriminalni motivi.

Napad na prvi dan Nove godine dogodio se usred talasa napada Palestinaca na Izraelce i samo nekoliko dana nakon što je lider ekstremističke Islamske države zapretio Izraelu nasiljem.

Snimci sa bezbednosnih kamera iz obližnje prodavnice pokazali su mladića sa naočarama, naoružanog, sa ruksakom na leđima kako se mirno pretvara da kupuje.

Na snimku se takođe vidi kako mladić korača ka prodavnici, stavlja ruksak u kolica za kupovinu i zatim vadi pušku, izlazi na ulicu gde počinje da puca. Zatim se vidi kako beži. Otac napadača prepoznao je sina na snimcima koje je objavio izraelski kanal 10 i javio se policiji, objavila je agencija AP.

Napad se dogodio u trenutku kada su tela 23 Palestinaca ubijenih tokom nekoliko nedavnih napada na Izraelce, vraćena porodicama na Zapadnoj obali u nameri da se smanji napetost.

Portparol izraelske vojske i palestinski medicinski izvori potvrdili su da je ta operacija završena.

XS
SM
MD
LG