Linkovi

Novak doneo prednost, Kveri izjednačio


Opravdao ulogu favorita: Novak Đoković
Opravdao ulogu favorita: Novak Đoković

Viktor Troicki vodio sa 2:1 u setovima protiv najbolje rangiranog Amerikanca, ali ipak poražen

Posle prvog dana Dejvis kupa u Bojsiju, rezultat u meču između SAD i Srbije je izjednačen 1-1.

Prednost Srbiji doneo je najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom nad 206 cm visokim Džonom Iznerom, možda čak i lakše nego što se očekivalo – 7:6 (5), 6:2 i 7:5 posle tačno dva sata igre.

Đoković je počeo nešto slabije, dozvolio Izneru da mu oduzme servis već u trećem gemu, ali je uzvratio sredinom seta i posle toga potpuno dominirao, pogotovo posle trijumfa u taj-brejku. Prvi reket sveta imao je četiri “brejk” lopte protiv jednog od najboljih servera današnjice, i iskoristio je sve. Izner je imao 17 asova, ali i znatno slabiji ubačaj prvog servisa nego Đoković – 54 naspram 77 odsto.

U drugom meču dana, posle mnogo uspona i padova, najbolje rangirani Amerikanac Sem Kveri pobedio je Viktora Troickog u pet setova – 7:6 (1), 3:6, 4:6, 6:1 i 6:4 za tri sata i 20 minuta igre. Troicki, koji je već neko vreme u krizi forme, bio je vrlo blizu pobede, koja bi verovatno osigurala plasman Srbiji u polufinale, ali je – kako je i sam priznao posle meča – presudio nedostatak samopouzdanja u deulu sa bolje rangiranim protivnikom.

Obojica igrača su imala mnoštvo neiznuđenih grešaka – Kveri čak 82, Troicki 62.

U subotu je na programu dubl, u kome su braća Majk i Bob Brajan veliki favoriti protiv bilo koje srpske kombinacije. Za sada, partner Nenada Zimonjića na papiru je Ilija Bozoljac, ali selektor Bogdan Obradović ima pravo da promeni sastav sve do sat pred početak meča, a u opticaju su i Viktor Troicki i Novak Đoković.

U ostalim četvtfinalnim mečevima, posle prvog dana samo Češka ima prednost od 2-0 u Kazahstanu, dok je u duelima Kanada – Italija i Argentina – Francuska takođe 1-1.

XS
SM
MD
LG