Linkovi

Porodica u fokusu papinog boravka u Filadelfiji


Papa Franja tokom današnje službe u Filadelfiji
Papa Franja tokom današnje službe u Filadelfiji

Poglavar rimokatoličke crkve održao misu u Katedralnoj bazilici svetog Petra i Pavla, gde je poručio da će budućnost crkve, u društvu koje se ubrzano menja već sada zahteva mnogo aktivniju ulogu običnih ljudi...

Poglavar rimokatoličke crkve papa Franja Franja održao je misu u Filadelfiji, poslednjoj stanici svoje višednevne posete Sjedinjenim Američkim Državama, pozivajući vernike da se aktivnije uključe u crkvu.

Masa ljudi pozdravila je papu pretposlednjeg dana njegove prve posete SAD, kada je stigao u Katedralnu baziliku svetog Petra i Pavla, gde je poručio da će budućnost crkve, u društvu koje se ubrzano menja, zahtevati, i da već sada zahteva mnogo aktivniju ulogu običnih ljudi.

Tokom službe, papa je pomenuo potrebu da katolici budu otvoreni prema novim idejama, u pokušaju da mlađim generacijama usade osećaj lične odgovornosti prema crkvi.

Posle susreta sa visokim zvaničnicima u Vašingtonu i Njujorku, gde je u svojim molitvama akcenat stavljao na siromaštvo i prirodnu sredinu, papa u Filadelfiji planira da promoviše verske slobode i porodične vrednosti.

Sutra će posetiti jedan zatvor, a šestodnevnu posetu završava misom ispred Muzeja umetnosti u Filadelfiji, ispred kojeg se očekuje dolazak milion i po vernika.

XS
SM
MD
LG