Linkovi

Dovedeni u pitanje dokazi protiv Pistorijusa


Oskar Pistorijus, tokom današnjeg pretresa u sudnici u Pretoriji, radi odlučivanja o mogućem puštanju uz kauciju
Oskar Pistorijus, tokom današnjeg pretresa u sudnici u Pretoriji, radi odlučivanja o mogućem puštanju uz kauciju

Detektiv Hilton Bota izjavio je da su navodi Oskara Pistorijusa u vezi sa načinom na koji je ubio svoju devojku u skladu sa onim što je policija pronašla na mestu zločina

Bota je to rekao dok ga je ispitivao advokat odbrane drugog dana pretresa u vezi sa određivanjem kaucije za višestrukog paraolimpijskog šampiona u Pretoriji. Pretres bi trebalo da se nastavi sutra.

Pistorijus insistira da je verovao da puca na provalnika i da nije nameravao da ubije svoju devojku Rivu Stinkemp u svojoj kući prošlog četvrtka, dok tužilac tvrdi da je u pitanju ubistvo s predumišljajem. Detektiv Bota složio se sa advokatom odbrane Berijem Ruom da na telu žrtve nije bilo tragova napada niti naznaka da se branila od napada.

Prethodno, dok je odgovarao na pitanja tužilaštva, detektiv je rekao da je svedok čuo pucanj, posle čega je usledio ženski vrisak, aonda još pucnjeva. Tužilaštvo takođe tvrdi da je drugi svedok pre pucnjave čuo neprekidnu prepirku koja je trajala sat vremena.

Odbrana je dovela u pitanje kredibilitet tih svedoka, s obzirom da je detektiv Bota svedočio da je onaj koji je čuo pucnjeve naveo pogrešan broj hitaca, dok je onaj koji je prijavio viku, bio udaljen 600 metara od kuće Oskara Pistorijusa.
XS
SM
MD
LG