Linkovi

SAD: Nema dokaza da su Srbi ubijeni u našem napadu


Fotografija lokacije na kojoj su američki vojni avioni gadjali kamp za obuku Islamske države u Sabrati, blizu granice sa Tunisom.
Fotografija lokacije na kojoj su američki vojni avioni gadjali kamp za obuku Islamske države u Sabrati, blizu granice sa Tunisom.

Portparol Pentagona Džef Dejvis saopštio je da američki Sekretarijat za odbranu nije dobio nikakve dokaze koji bi potkrepili tvrdnju su dva srpska taoca poginula u prošlonedeljnom američkom vazdušnom napadu u Libiji.

Uz napomenu da su zvaničnici analizirali fotografije srpskih državljana i da su dobili dodatne informacije o samom napadu i velikoj šteti pričinjenoj tokom operacije, Dejvis je rekao da Pentagon do sada nije video kredibilne informacije koje bi sugerisale da su te osobe poginule u američkom vazdušnom udaru.

Takođe je istakao da američka vojska preduzima sve napore da u kampanji protiv Islamske države ograniči rizik po civile.

"Naše snage su nedeljama nadzirale taj kamp za obuku i nismo imali ni jedan nagoveštaj da su civili prisutni", naglasio je portparol Pentagona i dodao je američka vlada u kontaktu sa srpskom i da će nastaviti da razmenjuje sve informacije sa njom.

Dejvis je još jednom izrazio najdublje saučešće srspkoj vladi i porodicama poginulih.

XS
SM
MD
LG