Linkovi

Ispitivanje bin Ladenovih supruga


Pakistanska policija posmatra novinare pored kuće Osame bin Ladena u Abotabadu
Pakistanska policija posmatra novinare pored kuće Osame bin Ladena u Abotabadu

Američki funkcioneri navode da će Pakistan ubrzo dopustiti američkim istražiteljima da ispitaju tri supruge Osame bin Ladena koje su bile sa liderom Al Kaide kad je prošle nedelje ubijen u Pakistanu.

Žene se nalaze u pritvoru u Pakistanu od napada američkih komandosa 2. maja. Američki zvaničnici navode da bi ti razgovori, kao i dokazi prikupljeni iz bin Ladenovog skrovišta u Abotabadu, mogli da pruže važne detalje o Al Kaidi.

Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova danas je saopštilo da tek treba da primi zvanični zahtev Sjedinjenih Država za pristup članovima bin Ladenove porodice.

U međuvremenu, američki izvori navode da Centralna obaveštajna agencija (CIA) nema nameru da smeni svog šefa operacija u Islamabadu, iako su pakistanski mediji prošle nedelje objavili ime za koje tvrde da pripada tom operativcu CIA-e. Američki funkcioneri su saopštili da to ime nije tačno, ali veruju da je namerno izneto u pakistansku javnost posle pitanja o tome kako je bin Laden godinama mogao da živi u Paksitanu bez znanja pakistanske vojske i obaveštajne službe.

XS
SM
MD
LG