Linkovi

Novi američki napadi u Pakistanu


Izgoreli autobus u Pakistanu, posle sudara sa cisternom
Izgoreli autobus u Pakistanu, posle sudara sa cisternom

Pakistanski funkcioneri su saopštili da je u dva napada po svemu sudeći američkim bespilotnim letelicama poginulo šest osumnjičenih ekstremista na severozapadu zemlje. Saopšteno je da su iz bespilotne letelice ispaljene dve rakete od kojih su poginula dvojica osumnjičenih ekstremista na motociklu u selu u plemenskom regionu Severni Vaziristan.

Nešto ranije, pakistanska obaveštajna služba je saopštila da je u eksplozijama dve rakete, ispaljene iz bespilotne letelice u istom selu, poginulo najmanje četvoro osumnjičenih ekstremista. Francuska novinska agencija navodi da su funkcioneri saopštili da su rakete pogodile automobil koji se zaustavio ispred kuće u selu.

Žrtve nisu identifikovane, ali funkcioneri veruju da se radi o lokalnim ekstremistima. Sjedinjene Države nisu potvrdile napade bespilotnim letelicama.

U medjuvremenu, u sudaru autobusa i cisterne s naftom na jugu Pakistana, izbio je požar u kojem su poginule najmanje 32 osobe, a najmanje 9 je povređeno. Policija je saopštila da su među žrtvama jutrošnje nesreće i žene i deca. Agencija „Asošijeted pres“ izveštava da je vozač autobusa zaspao za volanom.

Agencija prenosi izjave preživelih da su u dva navrata tražili od vozača da zaustavi autobus i odmori se da ne bi došlo do nesreće. Pakistan je jedna od zemalja sa najvećim brojem saobraćajnih nesreća na svetu, zbog loših puteva, neodržavanih vozila i nepažljive vožnje.

XS
SM
MD
LG