Linkovi

Pakistanski parlement osudio američki upad


Učesnici protesta zbog ubistva Osame bin Ladena u Abotabadu, gradu u kojem se nalazi kuća, u kojoj se lider al-Kaide skrivao poslednjih pet godina
Učesnici protesta zbog ubistva Osame bin Ladena u Abotabadu, gradu u kojem se nalazi kuća, u kojoj se lider al-Kaide skrivao poslednjih pet godina

Pakistanski parlament usvojio je rezoluciju kojom se osuđuje američki upad u kojem je ubijen prvi čovek al-kaide Osama bin Laden, dok se u Sjedinjenim Državama pojačava pritisak na Pentagon da objavi fotografije i video snimak vojne akcije i svega što se dogodilo.

Pakistanski Senat i nacionalna skupština juče su održali zajedničku sednicu na kojoj su zakonodavci postavljali pitanja šefu nacionalne obaveštajne agencije i višim vojnim zvaničnicima. Posle sednice koja je održana iza zatvorenih vrata, dva doma su se složila da bi čitav incident trebalo da istraži nezavisna komisija.

U Sjedinjenim Državama, konzervativna grupa "Judicial Watch" podnela je tužbu protiv Sekretraijata za odbranu, na osnovu zakona o slobodi informacija, pošto je Pentagon saopštio da neće ispoštovati rok od 20 dana, koliko mu je grupa dala da objavi fotografije napada na Bin Ladenovo sklonište.

Američki zvaničnici su juče objavili da je u Bin Ladenovom skloništu pronađena određena količina materijala sa pornografskim sadržajem, ali da nije jasno kome je taj materijal pripadao i da ne postoji način da se zna da li ga je Bin Laden video.

XS
SM
MD
LG