Linkovi

Pakistan u žalosti za žrtvama bombaškog napada


Mesto napada u Lahoreu, Pakistan, 28. mart 2016
Mesto napada u Lahoreu, Pakistan, 28. mart 2016

Pakistan je u žalosti za 70 žrtava jučerašnjeg terorističkog napada Talibana u istočnom gradu Lahoreu čija su meta bili Hrišćani. Lekari navode da je među stradalima skoro 30 dece.

Pakistanski premijer Navaz Šarif je obećao da će intenzivirati kontra-terorističke operacije u svetlu jučerašnjih smrtonosnih bombaških napada u istočnom gradu Lahoreu čija su meta bili hrišćani. Najmanje 72 osobe, uključujući 30 dece je ubijeno dok je 300 ranjeno u eksploziji u prepunom gradskom parku tokom proslave Uskrsa.

“Znam da teroristi ciljaju na lake mete poput javnih mesta i parkova, ubijaju nevine gradjane u očajanju jer su im bezbednosne snage onemogućile pristup skloništima, objektima za obuku i terorističkoj infrastrukturi“, rekao je Navaz Šarif u TV govoru održanom danas, obećavši da misija za uništenje terorista neće biti sprečena ovakvim napadima.

Vojni predstavnik je danas rekao da su bezbednosne agencije sprovele nekoliko operacija na osnovu prvobitnih podataka i uhapsile “jedan broj osumnjičenih terorista i njihovih pomagača” u Lahoreu, kao i u još dva grada u Pendžabu, najmnogoljudnijoj pokrajini Pakistana. On nije pružio dodatne detalje.

Predstavnik secesionističke frakcije pakistanskog Talibana je preuzeo odgovornost za smrtonosne napade rekavši da su njihov cilj bili Hrišćani.

XS
SM
MD
LG