Linkovi

Izdat nalog za hapšenje Mušarafa


Izdat nalog za hapšenje Mušarafa
Izdat nalog za hapšenje Mušarafa

Anti-teroristički sud u Pakistanu traži bivšeg predsednika u vezi sa ubistvom nekadašnje premijerke Benazir Buto

Anti-teroristički sud u Pakistanu izdao je nalog za hapšenje bivšeg predsednika Perveza Mušarafa u vezi sa ubistvom nekadašnje premijerke Benazir Buto.

Tužilac Zulfikar Ali Čodri izjavio je da se Mubarak tereti da je bio saučesnik u zaveri da se ubije Benazir Buto, ali nije pružio detalje o slučaju.

Buto, koja je bila Mušarafov politički protivnik, ubijena je u samoubilačkom bombaškom napadu 27. decembra 2007, dok je govorila na mitingu u Ravalpindiju u sklopu kampanje za predsedničke izbore. Mušaraf je više puta demantovao optužbe da je umešan u ubistvo ili da nije učinio dovoljno da zaštiti bivšu premijerku.

U nalogu za hapšenje od Mušarafa se traži da se pojavi pred sudom u Pakistanu 19. februara, ali se bivši predsednik, koji od odlaska s vlasti 2008. ne živi u zemlji već na relaciji London - Dubai, verovatno neće odazvati pozivu.

Govoreći za TV mrežu "Al-Džazira", Mubarakov predstavnik za medije Mohamed Ali Saif doveo je u pitanje kredibilitet optužbi i dodao da će se bivši predsednik pred sudom pojaviti "kada za to dođe vreme".

XS
SM
MD
LG