Linkovi

Napad na oficire u Karačiju


Taliban je prihvatio odgovonost za napade i najavio nove napade na pripadnike bezbednosnih snaga.
Taliban je prihvatio odgovonost za napade i najavio nove napade na pripadnike bezbednosnih snaga.

Pakistanski zvaničnici su saopštili da je u eksplozijama bombi pored dva autobusa kojim se prevozilo mornaričko osoblje u Karačiju, poginule najmanje četiri osobe, a da je više od 50 ranjeno.

Vlasti kažu da su se eksplozije izazvane daljinskim upaljačem dogodile u razmaku od nekoliko minuta u različitim delovima lučkog grada na jugu zemlje. Taliban je prihvatio odgovonost za napade i najavio nove napade na pripadnike bezbednosnih snaga. Među žrtvama eksplozija su oficiri i službenici mornarice.

Karači je ekonomski centar Pakistana i najveći grad sa otprilike 16 miliona stanovnika. Grad je preplavljen kriminalom i sektaškim i ekstremističkim nasiljem. Prošle nedelje, u eksploziji bombe u kockarnici u Karačiju, poginulo je najmanje 15 ljudi, a ranjeno više od 35. Policija je za taj napad osumnjičila bande kriminalaca.

Inače, vlasti u pokrajini Balučistan kažu da su naoružani muškarci u ponedeljak kasno uveče napali i zapalili putnički autobus, ubivši najmanje 14 osoba. Nekoliko žena i dece je medju žrtvama.

XS
SM
MD
LG