Linkovi

Skupovi zagovornika prava gej zajednice na Olimpijadi


Aktivisti za prava gej zajednice demonstriraju na trgu ispred evropskih institucija u Briselu
Aktivisti za prava gej zajednice demonstriraju na trgu ispred evropskih institucija u Briselu

Aktivisti za prava gej zajednice planiraju da se okupe u brojnim gradovima, uključujući Njujork, London, Pariz i Sankt Peterburg, u pokušaju da ubede korporacije, koje su sponzori igara, da se oglase protiv tog zakona

Za danas su širom sveta planirane demonstracije u znak protesta zbog ruskog anti-gej zakona, dok se međunarodni sportisti pripremaju za takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Aktivisti za prava gej zajednice planiraju da se okupe u brojnim gradovima, uključujući Njujork, London, Pariz i Sankt Peterburg, u pokušaju da ubede korporacije, koje su sponzori igara, da se oglase protiv tog zakona, kojim se zbranjuje širenje takozvane „gej propagande“ među mladima.

Demonstranti žele da njihova poruka dopre do sponzora poput „Koka Kole“, „MekDonaldsa“ i „Samsunga“.

Sponzor Američkog olimpijskog komiteta, telekomunikacioni gigant „AT&T“ danas je osudio taj zakon rekavši da nanosi štetu raznolikom društvu.

U međuvremenu, predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je Olimpijsko selo i tom prilikom poručio da je bezbednost i dalje najveća briga za Igre u Sočiju, koje se otvaraju za dva dana. Dok se Puitin obraćao medijima, olimpijski plamen danas je prvi put prošao kroz Soči.
XS
SM
MD
LG