Linkovi

Završni dan Olimpijade


Stiven Kiprotič iz Ugande dobitnik zlatne medalje u maratonu
Stiven Kiprotič iz Ugande dobitnik zlatne medalje u maratonu

Završnog dana takmičenja na Olimpijadi 2012, maratonac iz Ugande Stiven Kiprotič, neočekivano je osvojio zlatnu medalju

Završnog dana takmičenja na Olimpijadi 2012, maratonac iz Ugande Stiven Kiprotič, neočekivano je osvojio zlatnu medalju. Očekivalo se da će današnji maraton biti dvoboj trkača iz Kenije i Etiopije, ali je Kiprotič došao na čelo trke i stigao prvi za 2 sata, osam minuta i jednom sekundom, 26 sekundi ispred osvajača srebrne medalje, kenijskog maratonca Abela Kiruje i takođe Kenijca, Vilsona Kipsanga, koji je stigao treći.

Četvrto mesto je osvojio američki trkač Mebratom Keflezigi, poreklom iz Eritreje. U finalu takmičenja u košarci, Sjedinjene Države su očekivano pobedile reprezentaciju Španije rezultatom 107 – 100, dok je bronzanu medalju osvojila Rusija pobedom nad Argentinom. Rusija je osvojila zlatnu medalju i u odbojci za muškarce.

Poslednja disciplina završnog dana Olimpijade je moderni pentatlon za žene. Na kraju jučerašnjeg dana, američki sportisti su osvojili najviše zlatnih medalja, 44, od ukupno 102 osvojene medalje. Kina je osvojila ukupno 87 medalja, od čega 38 zlatnih, dok je Rusija treća po ukupnom broju osvojenih medalja, ispred Britanije, koja je međutim osvojila više zlatnih od Rusije.


Svečano zatvaranje Igara je nazvano „Simfonija britanske muzike“ i tokom tročasovne ceremonije treba da nastupe Adel, Elton Džon, Džordž Majkl, Eni Lenoks i „Pet šop bojz“. Brazil kao domaćin naredne Letnje olimpijade, 2016, predstaviće se karnevalskom paradom sa bubnjarima i igračima u šarenim kanevalskim kostimima.
XS
SM
MD
LG