Linkovi

Srebro za Maksimović, Pistorijus ušao u istoriju


Južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus
Južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus

Reprezentativki Srbije u streljaštvu, Ivani Maksimović, ovo je prvo učešće na Olimpijadi

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović osvojila je srebrnu medalju u disciplini malokalibarska puška, trostav 3x20 metaka.

To je stota medalja za Srbiju, pošto je Olimpijski komitet Srbije, kao pravni naslednik Olimpijskog komiteta Jugoslavije, vlasnik svih odličja bivše države.

Maksimović je takmičenja završila sa 687,5 bodova, 4,4 boda manje od pobednice Amerikanke Džejmi Lin Grej. Treća je bila Adela Sikorova iz Češke. Ovo je prvo učešće 22-ogodišnje Maksimović na Olimpijskim igrama.

Južnoafrikanac Oskar Pistorijus ušao je u istoriju Olimpijade kao prvi atletičar bez obje noge koji se takmiči na igrama. Pistorijusu su amputirane obe potkoljenice i trči sa protezama, ali mu to nije smetalo da bude drugi u svojoj kvalifikacionoj grupi na 400 metara i plasira se u polufinale. Pistorijus je u kvalifikacijama ostvario svoje najbolje vrijeme ove sezone, a 9. avgusta će trčati i u štafeti na 400 metara.

Amerikanka Serena Vilijams osvojila je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, pošto je u finalu pojedinačne konkurencije ženskog teniskog turnira sa 2:0 u setovima (6:0, 6:1) pobedila Ruskinju Mariju Šarapovu. Prethodno je bronzu osvojila vodeća igračica na svetskoj rang listi Viktorija Azarenka iz Belorusije, koja je u meču za treće mesto bila bolja od Marije Kirilenko iz Rusije.
XS
SM
MD
LG