Linkovi

Lindzi Von propušta ZOI u Sočiju


Vonns Progression Skiing
Vonns Progression Skiing

Olimpijska šampionka u spustu iz Vankuvera 2010. i četvorosutruka šampionka Svetskog kupa nije uspela da se oporavi od povrede desnog kolena

Jedna od najvećih skijaških zvezda današnjice - Amerikanka Lindzi Von - neće učestvovati na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, zbog povrede desnog kolena.

Dvadeset-devetogodišnja olimpijska šampionka u spustu iz Vankuvera, pre četiri godine, objavila je svoju odluku na društvenoj mreži Fejsbuk, tačno mesec dana pre početka Igara, navodeći da je "očajna" što se neće takmičiti u Sočiju, ali da je shvatila da je realnost da joj je "koleno suviše nestabilno za nastup na ovom nivou".

Njen publicista Luis Kej saopštio je da će Von uskoro biti podvrgnuta operaciji kolena.

Tajger Vuds i Lindzi Von
Tajger Vuds i Lindzi Von
Von je prošlog februara na Svetskom prvenstvu pokidala dva ligamenta desnog kolena i pauzirala 10 meseci, da bi na treningu u novembru ponovo pokidala prednji ukršteni ligament. Vratila se na stazu prošlog meseca i na tri trke zauzela 40, 11. i 5 mesto, pre nego što je nategla unutrašnji kolateralni ligament u Valdizeru, u Francuskoj.

Von je četvorostruka pobednica Svetskog kupa, verovatno najpoznatije ime u alpskom skijanju danas i devojka golf zvezde - Tajgera Vudsa.

Kako je najavila na Fejsbuku planira da se oporavi do sledećeg februara, kako bi mogla da učestvuje na Svetskom prvenstvu u svom rodnom Vejlu, u saveznoj državi Kolorado.
XS
SM
MD
LG