Linkovi

Oklahoma Siti prvi finalista NBA plej-ofa


Para pendukung Partai Bharatiya Janata, kelompok oposisi utama India, mempertunjukkan tarian rakyat dalam acara memperingati 33 tahun berdirinya partai itu di Ahmedabat, India barat.
Para pendukung Partai Bharatiya Janata, kelompok oposisi utama India, mempertunjukkan tarian rakyat dalam acara memperingati 33 tahun berdirinya partai itu di Ahmedabat, India barat.

Košarkaši Tandera četvrti put u poslednjih sedam dana pobedili najbolji tim ligaškog dela sezone San Antonio

Prvi finalista ovogodišnjeg NBA plej-ofa je tim Oklahoma Siti Tandera, koji je sinoć u šestoj utakmici finala Zapadne konferencije pobedio San Antonio na svom parketu - 107:99 i ukupnim rezultatom 4-2 u seriji eliminisao najuspešniju ekipu iz ligaškog dela sezone.

Tander je tako i četvrti put u poslednjih sedam dana pobedio tim, koji u ligaškom delu sezone nije doživeo ni tri poraza u nizu, a pre prvog od ta četiri, iza sebe je imao seriju od 20 uzastopnih trijumfa.

Takođe, pobedom nad Sparsima, Lejkersima i Mevsima u ovogodišnjem doigravanju, Oklahoma Siti je na putu do finala pobedio jedina tri tima koja su u poslednjih 13 godina predstavljali Zapad u finalu NBA plej-ofa.

San Antonio je sinoć počeo izvanredno, stekao dvocifrenu prednost i u nekoliko navrata tokom druge četvrtine vodio sa 18 razlike. Ključnu ulogu u tome odigrao je Toni Parker sa 21 poenom i 10 asistencija u prva 24 minuta, ali je francuski internacionalac zaustavljen u nastavku, i domaći su početkom polsednje četvrtine preuzeli vođstvo koje potom nisu ispustili.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Kevin Durent sa 34 poena i 14 skokova i 5 asistencija, Rasel Vestbruk je završio sa 25, 8 i 5, dok je Džejms Harden postigao 16 poena. Kod poraženih, Parker je završio sa 29 poena i 12 asistencija, Tima Dankan uz 25 poena imao 14 skokova, dok je rezervista Stiven Džekson ubacio 23 poena, uz po samo jedan promašaj van lije za tri poena i sa slobodnih bacanja.

U svom prvom velikom finalu od 1996. godine, kada se klub zvao Sijetl Supersoniks, Tander čeka pobednika finalne serije Istoka, koja se nastavlja večeras, gostovanjem Majamija u Bostonu.

Seltiksi vode sa 3-2 i imaju priliku da na svom parketu okončaju seriju i plasiraju se u veliko finale treći put u poslednjih pet godina.
XS
SM
MD
LG