Linkovi

OEBS osudio napad na novinarku "Dana"


Dunja Mijatović, OEBS
Dunja Mijatović, OEBS

Prema medijskim izveštajima, maskirani napadač koji je imao bejzbol palicu napao je Lidiju Nikčević sinoć nešto posle sedam sati uveče ispred kancelarije, novinarka zadobila potres mozga, povrede glave i tela...

Predstavnik Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) za slobodu medija Dunja Mijatović osudila je sinoćnji fizički napad na novinarku podgoričkog dnevnika "Dan" Lidija Nikčević i pozvala vlasti da konačno prestanu sa nekažnjavanjem apada na novinare.

“Ovo je poslednji u nizu nasilnih incidenata čija su meta novinari i mediji u Crnoj Gori. Snažno osuđujem napad i pozivam vlasti da hitno sprovedu istragu ovog, ali i svih drugih napada, i privedu odgovorne pravdi”, poručila je Mijatović.

Prema medijskim izveštajima, maskirani napadač koji je imao bejzbol palicu napao je Lidiju Nikčević sinoć nešto posle sedam sati uveče ispred njene kancelarije. U tom napadu novinarka je zadobila potres mozga, povrede glave i tela.

“Veoma sam zabrinuta za bezbednost novinara u Crnoj Gori. Činjenica da još nije podignuta optužnica i da niko nije uhapšen za napade na redakciju dnevnika 'Vijesti' i podmetanje bombe ispred kuće Tufika Softića u avgustu prošle godine, šalje poruku da se kazna može izbeći, što je neprihvatljivo”, dodala je Mijatović.

Ona je pozvala vlasti ne samo da osude ovaj napad već da odmah preduzmu korake da preokrenu ovaj negativni trend.

XS
SM
MD
LG