Linkovi

Obama kritikuje Kongres


15일 러시아 코스타나이 고속도로 근처에서 촬영한 운석. 이 운석은 러시아 우랄산맥 인근에서 금요일 아침에 떨어졌다.
15일 러시아 코스타나이 고속도로 근처에서 촬영한 운석. 이 운석은 러시아 우랄산맥 인근에서 금요일 아침에 떨어졌다.

Lider SAD pojačava pritisak na zakonodavce da učine više kako bi što više Amerikanaca vratili na posao

Posle jučerašnjeg negativnog izveštaja o stanju na tržištu rada u Sjedinjenim Državama, američki predsednik Barak Obama pojačava pritisak na zakonodavce u Kongresu da učine više kako bi se što više Amerikanaca vratilo na posao.

U svom redovnom obraćanju naciji subotom, Obama je - iz jedne fabrike u saveznoj državi Minesota - objasnio šta državni lideri treba da preduzmu u ovom trenutku, kako bi pomogli u otvaranju novih radnih mesta i doprineli ekonomskom rastu.

Obama je poručio da bi Kongres trebalo da se "baci na posao" i usvoji delove njegovog predloga zakona o zapošljavanju, kako bi se nastavnici, vatrogasci, policajci i građevinski radnici vratili na posao. On je dodao da se toliko ljudi muči i da sada nije vreme da - kako se izrazio - Kongres sedi na svojim rukama i igra se politike.

Obraćajući se radnicima u pomenutoj fabrici, američki predsednik je juče najavio novu inicijativu koja bi trebalo da olakša kopanijama da zaposle obučene vojne veterane i pozvao Kongres sa usvoji zakon kojim bi se osnovao takozvani Korpus za zapošljavanje veterana.
XS
SM
MD
LG