Linkovi

Obama poziva na jedinstvo i saradnju


U redovnom subotnjem obraćanju naciji, američki predsednik govorio o Kongresu i izborima i pozvao na zajednički rad za dobrobit države, 30. oktobar 2010.
U redovnom subotnjem obraćanju naciji, američki predsednik govorio o Kongresu i izborima i pozvao na zajednički rad za dobrobit države, 30. oktobar 2010.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama uputio je izazov demokratama i republikancima u Kongresu da rade zajedno kako bi pomogli onima bez posla, bez obzira na ishod predstojećih izbora zakazanih za utorak.

U svom redovnom obraćanju naciju, Obama je rekao da bi zakonodavci mogli odmah da utiču na poboljšanje života ukoliko bi nastavili da daju poreske olakšice porodicama srednje klase i odložili uvođenje poreza na kupovinu opreme, koja je malim i srednjim preduzećima neophodna za razvijanje biznisa.

Američki predsednik je poručio da je radno partnerstvo u Kongresu ključ da se osigura da mladi dobiju pristup obuci i da se poboljša infrastruktura zemlje. Obama je rekao da je dužnost Kongresa da zajednički radi za dobrobit države i da su ga zbog toga uznemirli nedavni republikanski komentari.

Lider republikanske manjine u Predstavničkom domu Džon Bejner rekao je da "sada nije vreme za kompromise", dok je lider republikanske manjine u Senatu, Mič Mekonel poručio da je glavni cilj poraziti Obamu na izborima 2012.

U republikanskom odgovoru na predsednikovo obraćanje naciji, Bejner, koji bi u slučaju pobede republikanaca mogao da postane predsednik donjeg doma Kongresa, rekao je da Obama nije ispunio obećanje iz kampanje da će uvesti promene. On je dodao da se zalaže za manju vladinu potrošnju i niže poreze.

XS
SM
MD
LG