Linkovi

Obama: Prekinuti subvencije naftnim kompanijama


Obama: Prekinuti subvencije naftnim kompanijama
Obama: Prekinuti subvencije naftnim kompanijama

Američki predsednik Barak Obama kaže da je vreme da se prekine s davanjem subvencija naftnim kompanijama u vrednosti od četiri milijarde dolara i da se investira u energetsku nezavisnost Sjedinjenih Država.

Tokom svog redovnog subotnjeg obraćanja naciji, Obama je istakao da je investiranje u izvore čiste, obnovljive energije jedan načina borbe protiv rastućih cena benzina, koje opterećuju porodične budžete. On je rekao da se ne slaže sa kongresnim predlogom po kojem bi investicije u čistu energiju trebvalo smanjiti za 70 odsto, kako bi se smanjio deficit.

Obama je takođe pozvao na nastavak bezbedne i odgovorne domaće proizvodnje nafte u Sjedinjenim Državama, podsećajući da je američki državni tužilac formirao radnu grupu da istraži prevare i manipulacije na naftnim tržištima. Američki predsednik rekao je da Sjedinjene Države mogu da žive u okvirima svojih mogućnosti, a da pritom ne žrtvuju investicije u energiju, obrazovanje, i otvaranje novih radnih mesta, kako sad, tako i u budućnosti.

U republikanskom obraćanju, senator Majk Džohans izjavio je da je politika Obamine administracije opteretila primarni izvor radnih mesta - mala i srednja preduzeća, i poručio da bi manja, efikasnija vlada bila najbolja podrška zemlji i ljudima koji traže posao.

XS
SM
MD
LG