Linkovi

Obama i republikanci spore se o poslovima


Obama i republikanci spore se o poslovima
Obama i republikanci spore se o poslovima

Fokus američke ekonomije nastavlja da bude poboljšanje situacije na tržištu rada, s obzirom da su milioni Amerikanaca i dalje bez posla.

U svom redovnom obraćanju naciji subotom, predsednik Barak Obama rekao je da ubrzavanje ekonomije i otvaranje novih radnih mesta mora da bude "hitna misija" nacije i pozvao demokrate i republikance u Kongresu da zajednički rade na preduzimanju koraka da se podstakne privredni rast, kada se sledećeg meseca vrate s letnje pauze u zasedanju.

Obama je takođe podržao produžetak poreskih olakšica za srednju klasu i dugo očekivano usvajanje ugovora o slobodnoj trgovini sa Kolumbijom, Panamom i Južnom Korejom.

U odgovoru Republikanske stranke, kongresmen iz Njujorka Majkl Grim rekao je da jučerašnji izveštaj o nezaposlenosti pokazuje da politika predsednika Obame ne daje rezultate. Grim je dodao da je sporazum o podizanju granice zaduživanja korak u pravom smeru, ali daleko od savršenog, naglašavajući da smanjenje potrošnje i reforme nisu ni blizu nivou na kojem bi trebalo da budu.

XS
SM
MD
LG