Linkovi

Obama primio južnokorejsku predsednicu


Barak Obama i Park Geun-Hje na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beloj kući
Barak Obama i Park Geun-Hje na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beloj kući

Američki predsednik i predsednica Južne Koreje spremni da se "diplomatski angažuju" sa Severom, ali ne pre nego što Pjongjang promeni ponašanje

Predsednik Barak Obama kaže da bi Sjedinjene Države i Južna Koreja pozdravile promenu severnokorejskog pristupa nuklearnom programu.

Ipak, on je naglasio da su Sjedinjene Države "u potpunosti spremne" da konvencionalnim i nuklearnim snagama brane sebe i svoje saveznike od Severne Koreje.

Američki predsednik je u Beloj kući, na konferenciji za novinare sa južnokorejskom predsednicom Park Geun-hje, rekao da su Sjedinjene Države i Južna Koreja spremne da se "diplomatski angažuju" sa Severnom Korejom, ali da bi Pjongjang prethodno trebalo da promeni ponašanje.

Predsednik Obama je ukazao da je prošlo vreme kada je Severna Koreja mogla da kreira krize i traži ustupke, naglasivši da su Sjedinjene Države i Južna Koreja "ujedinjene kao i uvek", dok je Severna Koreja "izolovanija nego ikad".

Predsednica Park je rekla da je sa predsednikom Obamom potvrdila da neće tolerisati severnokorejske pretnje i provokacije i da takve akcije samo produbljuju izolaciju Pjongjanga.
XS
SM
MD
LG