Linkovi

Obama: Olakšice za radna mesta u SAD


Obama: Olakšice za radna mesta u SAD
Obama: Olakšice za radna mesta u SAD

Američki predsednik Barak Obama obećao je nove podsticaje za kompanije koje otvaraju radna mesta u Sjedinjenim Državama, ali je rekao i da namerava da kazni one koji poslove šalju u inostranstvo.

Tokom svog uobičajenog subotnjeg obreaćanja naciji preki interneta i radija, američki predsednik je poručio da "priprema nove predloge dopune poreskog zakona, prema kojima će kompanije koje odluče da učine pravu stvar i otvore radna mesta i investiraju u Ameriku biti nagrađene, dok će one firme koje svoje poslove prebacuju u inostranstvo izgubiti poreske olakšice".

Ranije ove nedelje, Obama je na skupu poslovnih lidera u beloj kući rekao da će se pobrinuti da "vlada učini sve što je u njenoj moći" da im pomogne da uspeju.

On je takođe predložio spajanje šest trgovinskih i ekonomskih agencija kako bi se smanjila birokratija i popravila usluga koju nude vladine agencije.

U republikanskom obraćanju, senator Džon Hoven iz Severne Dakote kritikovao je predsednika zato što nije odobrio projekat izgradnje naftovoda, kojim bi se - kako tvrdi - smanjila zavisnost SAD od uvozne nafte.

Administracija predsednika Obame smatra da je potrebno još vremena da bi se projekat analizirao.

XS
SM
MD
LG