Linkovi

Obama poručio studentima: Ostanite društveno angažovani


Predsednik Barak Obama u Mičigenu je održao govor studentima diplomcima državnog univerziteta, pozivajući ih da učestvuju u javnom životu i poboljšaju kvalitet javne rasprave u američkom društvu.

Obama je podstakao studente Univerziteta Mičigen da ostanu informisani i uključe se u politička pitanja kako bi se očuvala američka demokratija. On je istakao da fokus treba da bude na stvaranju "pametnije, bolje vlade" koja ljudima pruža sredstva potrebna za uspešan život. Takodje se založio za učtivost u javnoj debati, umesto stranačkog prepiranja i vredjanja.

Nešto ranije, u redovnom obraćanju naciji Republikanske stranke, kongresmen iz Mičigena Pit Hekstra izjavio je da će Obamina poseta Mičigenu biti prilika da se predsednik uveri u "bolnu situaciju" u toj državi koja trenutno ima najveću stopu nezaposlenosti u Sjedinjenim Državama.

Na ceremoniji uručenja diploma, guvernerka Mičigena Dženifer Grenholm zahvalila je predsedniku na koracima koje je preduzeo kako bi se otvarala nova radna mesta. Ona je navela da 90,000 ljudi trenutno ima posao u Mičigenu zahvaljujući predsednikovom paketu za stimulisanje američke ekonomije, u iznosu od 787 milijardi dolara, koji je prošle godine usvojen u Kongresu.

XS
SM
MD
LG