Linkovi

Obama i Romni zasmejavali publiku u Njujorku


Romni (levo) i Obama na 67. godišnjoj večeri memorijalne fondacije "Alfred. E. Smit", u njujorškom hotelu "Volddorf Astorija"
Romni (levo) i Obama na 67. godišnjoj večeri memorijalne fondacije "Alfred. E. Smit", u njujorškom hotelu "Volddorf Astorija"

Akturalni američki predsednik i njegov republikanski izazivač zbijali šale na tradicionalnoj dobrotvornoj večeri u hotelu "Voldorf Astorija"

Američki predsednik Barak Obama i republikanski predsednički kandidat, Mit Romni nastavljaju svoje predizborne kampanje. Romni i potpredsednički kandidat, Pol Rajan danas su razgovarali sa glasačima iz Floride – jedne od država koja će biti odlučujuća na novembarskim izborima. Za to vreme, Obama je prisustvovao predizbornom skupu u Virdžiniji. Obojica kandidata pripremaju se za treću, i poslednju, debatu idućeg ponedeljka na kojoj će suprotstaviti svoje stavove po pitanju spoljne politike. Obama i Romni su u četvrtak uveče u Njujorku imali kratak predah od svojih predizbornih kampanja, ali ne i jedan od drugog. Njih dvojica su zbijali šale na svoj račun, ali i ismevali jedan drugog na večeri za prikupljanje sredstava za dobrotvorne svrhe.

Vrlo zvaničan skup u organizaciji katoličke crkve u luksuznom hotelu "Voldorf Astorija" u Njujorku, poslužio je obojici predsedničkih kandidata da se opuste od borbene predizborne kampanje.

Bivši guverner Masačusetsa Mit Romni prvi je stao za mikrofon uz primedbu da je događaj zamišljen kao šaljiv.

“Nadao sam se da će predsednik dovesti Džozefa Bajdena, on se na sve smeje”.

Romni, multimilioner zatim je napravio šalu na račun svog bogatstva.

“Lepo je što En i ja večeras možemo da budemo obučeni kao što se inače oblačimo kod kuće”.

Mit Romni se na kraju zahvalio osobi koja mu pruža najveću podršku i na koju može da računa.

“Neko na koga možemo da se oslonimo, neko u čijem prisustvu uživamo i bez koga ne bi mogli da preživimo ni jedan dan. Ja imam svoju predivnu suprugu En, on ima Bila Klintona”.

Pojavljivanje Baraka Obame na banketu u četvrtak uveče, prvi je put od 1984. godine da aktuelni predsednik prisustvuje tom događaju.

“Molim vas sedite u svoje stolice da Klint Istvud ne bi počeo da viče na njih”.

Na političkoj gala večeri prikupljeno je pet miliona dolara dobrotvornih priloga.

“Išao sam u kupovinu po prodavnicama, Romni je išao u kupovinu prodavnica”.

Dobrotvorna večera, koja se već 67 godina tradicionalno održava za vreme predizborne kampanje, održana je svega dva dana posle žestoke debate na Long Ajlendu.

Obama je prokomentarisao svoje učešće u prvoj debati, koje su mnogi okarakterisali kao umorno i nezainteresovano.

“Neki su možda primetili da sam bio mnogo energičniji u drugoj debati. To je zato što sam bio odmoran, jer sam fino odspavao tokom prve”.

Predsednik Obama je na kraju osvojio politički poen, koji je zasmejao čak i prisutne republikance.

“Nezaposlenost u zemlji je na najnižem nivou otkad sam postao predsednik. Nemam nikakav šaljiv komentar na tu temu, samo sam hteo da vas podsetim na tu činjenicu”.

Prema poslednjem Galupovom istraživanju javnog mnjenja, Romni među verovatnim biračima vodi za sedam odsto ispred Obame.
XS
SM
MD
LG